slo / eng
   
   
   
   
   
   
   
   
           

 

 


Art središče deluje ob podpori prostovoljcev, ki delijo zanimanje za široko polje dejavnosti in spretnosti. Prostovoljci so aktivno udeleženi v vseh sferah življenja Art središča in tesno sodelujejo z ekipo Art središča.

Zaželjena je pomoč pri naslednjih aktivnostih:
- administrativna dela na podlagi specifičnih potreb (splošna pisarniška dela, priprava obvestil, mailing liste, vnašanje podatkov, zbiranje medijskih odzivov, ...)
- kulturni management (fund raising, organizacija, projektne prijave, promocijske aktivnosti)
- razvoj in organizacija javnih dogodkov (na področjih umetnosti, ekologije in mladine)
- sezonska dela – oskrba in servisiranje objektov (splošna hišna opravila) in naravni okolici (ekološki vrt, urejanje okolice, žaganje drv, ...) in dnevna pomoč (kuhanje, pomoč pri čiščenju, ...)
- delo z IKT, servisiranje računalnikov, razvoj spletnih strani in oblikovanje, dokumentacija dogodkov itd.
- arhiviranje (knjige in ostali mediji)
- skupnostno delo znotraj lokalnega okolja in z lokalnim prebivalstvom

Če se nam želiš pridružiti in ponuditi pomoč, nam pošlji e-mail ...

EVS PROGRAM

Art središče nudi European Voluntary Service program kot sprejemajoća in pošiljajoča organizacija. EVS prostovoljci nudijo pomoč pri razvoju in realizaciji programa Art središča od leta 2003 dalje. Art središče nudi 6- mesečne ali letne programe za posameznike mlajše od 30 let, ki jih zanima delo na področjih umetnosti in kulture, mladine, ekologije in ostalih razvojnih projektov.
Za več informacij o EVS programu klikni tu ali pa nas kontaktiraj na naš e-mail s pripisom 'EVS v Art središču'.

Če si mlajši/a od 30 let, iz Slovenije in te zanima EVS v tujini, bomo z veseljem odgovorili na tvoja vprašanja, pomagali poiskati uporabne informacije, pripraviti tvojo prijavo in realizirati tvoj EVS projekt.

Kontaktiraj nas na naš e-mail naslov s pripisom 'EVS v tujini'.


OSTALE PRILOŽNOSTI

Poleg EVS prostovoljcev, Art središče sodeluje tudi z ostalimi samo-organiziranimi prostovoljci – sodelujemo s prostovoljci iz lokalnega, nacionalnega in mednarodnega prostora.

Razen pomoči prostovoljcev iz lokalnega okolja, je prostovoljno delo vezano na kratkoročne ali specifične projekte zaradi omejene kapacitete bivanja in finančne podpore.

Glede na to, da je večina prostovoljnega dela odvisna od projektov in programov, ki v Art središču potekajo, ter potrebe po sezonskih delih, nas za dodatne informacije kontaktirajte na naš e-mail s pripisom ' Prostovoljno delo' ali pa sledite objavam o priložnostih za prostovoljno delo v 'Novicah' na naši spletni strani.

Workaway
Art središče se je pridružilo svetovni mreži Workaway - portalu, s pomočjo katerega različne organizacije in posamezniki nudijo ali iščejo pomoč.
Več o portalu in priložnostih si lahko preberete tu.