slo / eng
   
   
   
   
   
   
   
   
  V Art središču Atelje Azil      
         
 

Ozadje
Atelje Azil je nastal v letih 2007-2008.

Konec leta 2006 smo bili ekipa Art središča in gostujoči ustvarjalci s pomočjo policije deložirani iz prostorov v Prekmurju. Takrat smo pridobili prazen prostor v Avtonomnem kulturnem centru Metelkova Mesto v Ljubljani.

Prostor smo popolnoma obnovili ter v času izgnanstva uporabljali kot začasni bivalni in delovni prostor. V letu in pol smo preko sodišč dosegli vrnitev v prostore zavoda v Prekmurju, kjer ponovno delujemo od maja 2008.

Na novo izgrajeni Atelje Azil je tako postal prostor namenjen umetnikom, ki se srečujejo s podobnimi težavami oz. prostor namenjen programu AiR kot del kontinuirane misije ekipe Art središča. Atelje Azil trenutno vodimo v sodelovanju z KUD Mrežo.

Splošne informacije
Atelje Azil se nahaja v AKC Metelkova Mesto, natančneje v stavbi Hlevi. 40 m² vključuje ločena delovni in bivalni prostor, opremljen z osnovnim pohištvom (postelja, mize, stoli, omare) ter klimatsko napravo.

V istem nadstropju se nahaja skupna kuhinja, WC in tuš.

Omogočen je dostop do interneta (tudi brezžični). Umetnike naprošamo, da si sami priskrbijo opremo in orodja za delo.

Znotraj AKC Metelkova Mesto deluje veliko umetnikov, klubov in organizacij, zato obstaja tudi možnost izposoje določene opreme in orodij ali uporabe drugih prostorov za delo.

Pogoji
Ustvarjalci/ke so dobrodošli/e celo leto. Rezidence lahko trajajo od nekaj dni in največ 3 mesece.

Kljub temu, da smo v fazi razvoja organizacije dela in želimo ohraniti individualno obravnavo vsake posamezne prijave, zainteresirane naprošamo, da izpolnijo spodnji prijavni obrazec z osnovnimi informacijami:
- kratko obrazložitev, zakaj bi radi gostovali v Ateljeju Azil
- kratko predstavitev projekta, ki ga želijo izvesti
- kratek cv, primere njihovega dela ali naslov spletne strani (če jo imajo)
- kontakt

PRIJAVNI OBRAZEC

Stroški
Ustvarjalci/ke ponavadi krijejo stroške vode, elektrike, odvoza smeti ter varovanja in materialne stroške za izvedbo projekta. Zainteresirane naprošamo, da svoj delovni obisk načrtujejo vnaprej, saj lahko le na ta način poizkušamo skupaj poiskati možnosti sofinanciranja rezidence. Za vse dodatne informacije o možnostih sofinanciranja, nas kontaktirajte na naš elektronski naslov.

Naloge
Umetnike/ce naprošamo, da sami poskrbijo za atelje in skupne prostore.

Zaželjeno je, da gostujoči umetniki/ce pripravijo javno predstavitev projekta - razstave, delavnice ali ostale dogodke (predavanja, predstavitve, koncerte, performanse, ...) v sodelovanju z organizacijami in posamezniki na Metelkovi ali širše ter Art središčem.

Za vse dodatne informacije nas kontaktirajtne na naš e-mail naslov,
s pripisom 'Rezidenca - Atelje Azil'.

Pretekle rezidence v Ateljeju Azil si lahko ogledate tu.